Top 5 baby shower geschenken

Gepubliceerd op 15 maart 2023 om 18:05

Gender reveals en baby showers… Ik heb zo het gevoel dat dit echt iets is van “na mijn tijd”. Akkoord, mijn laatste zwangerschap is ondertussen al 10 jaar geleden, maar hoeveel is er niet veranderd op die relatief "korte" tijd? 

 

Vandaag de dag zijn baby showers in ons land een booming business! Denk maar aan thema taarten of sweet tables, linten, kroontjes en ballonnen met het opschrift “mommy-to-be” of “hi baby”, bedrukte t-shirts voor de gasten, decoratie artikelen, baby shower spelletjes en ga zo maar verder. 

 

Zoals dat vaak het geval is, is het concept baby shower (er is ook niet echt een goede Nederlandse vertaling voor het woord) overgewaaid uit Amerika en werd het feest oorspronkelijk georganiseerd voor ouders die moeite hadden om de eindjes aan elkaar te knopen en om hen zo een duwtje in de rug te geven, MAAR je kreeg alleen bij de eerste zwangerschap een baby shower. 

 

Het is dus de bedoeling dat je een cadeautje meebrengt, maar wat? . .  

Ik geef je mijn persoonlijke top 5 baby shower geschenken!

1. Een leuke bijtring, al dan niet gepersonaliseerd en met bijbehorend speenkoord

Een goede bijtring is een onmisbaar item op de geboortelijst, dus met dit geschenk scoor je gegarandeerd! 

Bij voorkeur heeft een bijtring verschillende texturen en kleuren, want dat stimuleert het kindje om op ontdekking te gaan.

Mag het wat meer zijn, ga dan voor een cadeaupakketje met een bijtring én een matching speenkoord. 

2. Een tashanger/ jaszipper

Dat de tijd vliegt, daar zijn we het allemaal over eens en ook al zal het voor de mama lijken alsof de bevalling gisteren was, toch komt er een moment dat haar kindje naar de crèche of naar school zal gaan. Om het rugzakje van haar kindje gemakkelijk te herkennen, kan je haar een leuke tashanger cadeau doen. Zo vindt ze in één oogopslag het rugzakje van haar kleine pruts terug! 

Een jaszippertje is dan weer super handig om de fijne motoriek van het kindje te stimuleren én zorgt ook voor de vindbaarheid van zijn/ haar boekentasje eens het kindje naar school gaat. 

3. Een siliconen eetsetje

Niets zo schattig dan een smossende peuter, wanneer jij niet degene bent die achteraf moet gaan poetsen tenminste... ;) 

De siliconen kommetjes zijn super handig om uw peuter zelf te leren eten. Dankzij de grote zuignap onderaan blijven ze op elke ondergrond staan en kan het kommetje niet omver gestoten worden. Het siliconen bestek is zachter dan standaard metalen bestek en dus veiliger voor een kindermondje.

4. Een voedingsketting

Baby’tjes kunnen soms onrustig zijn tijdens het voedingsmoment en hebben dan de neiging om met het haar of de juwelen van mama te beginnen spelen. Om dit te voorkomen, is een voedingsketting dé oplossing. Door de verschillende vormen en kleuren is het kindje afgeleid en zal hij/ zij naar de voedingsketting grabbelen, eerder dan naar mama’s haar. 

Voor grotere kindjes die tandjes krijgen, kan de ketting dan weer gebruikt worden als bijtketting. Gooi de ketting nadien zeker niet weg, maar berg ze op in de verkleedkoffer van je kleintje, wedden dat ze er later nog mee gaan spelen? 

Duurzaamheid ten top als je het mij vraagt! 

5. Een wandhanger voor op de babykamer 

Het ideale baby shower cadeautje voor de boho mama’s of voor mama’s die houden van natuurlijke kleuren en zachte materialen. Soms is less echt wel more en kan één simpel stuk een kamer helemaal afmaken. Je kan de kleuren helemaal zelf kiezen en het interieur item zo afstemmen op de babykamer die de toekomstige ouders gekozen hebben. 

Wat je ook kiest, het belangrijkste van een baby shower is het vieren van nieuw leven, het gezellig samen zijn en aan de toekomstige mama laten voelen dat ze er niet alleen voorstaat. Het grootste cadeau is dus zowiezo jouw aanwezigheid, maar zeg nu zelf... Al deze cadeautjes zijn toch al om ter schattigst! 

 

Heb jij nog leuke ideeën? Laat het dan vooral weten via de reacties onder deze post, misschien wordt jouw cadeautje dan later nog toegevoegd aan de webshop? 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.