VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

 

Wij maken elk product alsof het voor onze eigen kinderen zou zijn en besteden daarom heel veel aandacht aan de veiligheid en de kwaliteit van onze producten. 

Hieronder staat beschreven hoe je onze producten veilig kunt gebruiken. 

 

Gebruikte materialen: 

 

Siliconen kralen
De gebruikte siliconen kralen zijn afkomstig van een erkende groothandel in België die goedgekeurd is voor verkoop in Europa. Alle nodige documenten omtrent de veiligheid van de siliconen kralen en de proeven die hierop zijn uitgevoerd, kunnen opgevraagd worden via het contactformulier. 
Silicone is gemaakt van silicium, een van nature voorkomend product (het komt zelfs in ons eigen lichaam voor). Bovendien zijn de silicone kralen vrij van BPA en Ftalaten, zijn ze 100% food safe, vrij van lood, niet-giftig én recycleerbaar.
Wist je trouwens ook dat siliconen kralen niet-poreus zijn waardoor er geen bacteriën op vast blijven zitten. 

 

Beukenhouten ringen en kralen
Alle kralen en ringen die gebruikt worden (zowel in de babyproducten als in de macramé deco producten), zijn van onbehandeld beukenhout. 
Beukenhout heeft de eigenschap om zacht hout te zijn (ideaal om op te bijten), maar niet te splinteren. Het hout is zo glad dat bacteriën ook hier geen kans krijgen om op te blijven vastzitten. 

 

Gerecycleerd macramé touw
Het macramé touw (gevlochten én gedraaid) is gemaakt van 100% gerecycleerd katoen. Oude kledingstukken werden gebruikt om dit touw te maken, wat tevens ook het Standaard 100 OEKOTEX label draagt. Met dit label wil men zeggen dat het touw vrij is van stoffen die schade kunnen toebrengen aan mens en omgeving.
100% gerecycleerd én 100% baby-proof dus! 

 

Afgewerkte producten:

 

Speenkoorden

Veiligheid: Een speenkoord is geen speelgoed en moet altijd onder toezicht van een volwassene gebruikt worden. Geef het koordje daarom nooit mee tijdens het slapen.

Dit om verstikkingsgevaar te voorkomen. 

Een speenkoordje mag niet gebruikt worden als bijtspeeltje en dient voor en na elk gebruik gecontroleerd te worden op loszittende delen, beschadigingen en slijtage.

Gooi het speenkoordje weg bij de eerste tekenen van slijtage en/ of beschadiging. 

Voor gebruik moeten alle verpakkingen verwijderd worden, geef deze niet aan een kind of baby. Dit is geen speelgoed en geeft verhoogde kans op verstikking. 

Onze speenkoordjes worden gemaakt volgens de norm EN12586: ze hebben een maximum lengte van 22cm (inclusief de lus, exclusief de clip) én onze houten clips zijn voorzien van minstens 3 verluchtingsgaten. 

 

Hygiëne: Siliconen producten trekken stofjes aan, dus maak het koordje na elk gebruik proper in een sopje van water en milde zeep. Zorg ervoor dat de houten clip niet nat wordt en laat het koordje nadien goed drogen. 

Is het siliconen koordje gevallen en wil je het snel schoonmaken, dan kan een babydoekje ook prima werken! 

Macramé producten kunnen schoongemaakt worden in een sopje van water en milde zeep. Zorg ervoor dat de houten clip niet nat wordt en laat het koordje nadien goed drogen. 

 

 

Bijtringen

Veiligheid: Een bijtring moet altijd onder toezicht van een volwassene gebruikt worden en dient voor en na elk gebruik gecontroleerd te worden op loszittende delen, beschadigingen en slijtage. Gooi de bijtring weg bij de eerste tekenen van slijtage of beschadiging. 

Voor gebruik moeten alle verpakkingen verwijderd worden, geef deze niet aan een kind of baby. Dit is geen speelgoed en geeft verhoogde kans op verstikking. 

Onze bijtringen worden gemaakt volgens richtlijn 2009/48/EC voor de veiligheid op speelgoed en zijn getest in eigen atelier volgens de norm EN71. 

 

Hygiëne: Siliconen producten trekken stofjes aan, dus maak de bijtring na elk gebruik proper in een sopje van water en milde zeep. Zorg ervoor dat de houten ringen niet nat worden en laat de bijtring nadien goed drogen. 

Is de siliconen bijtring gevallen en wil je hem snel schoonmaken, dan kan een babydoekje ook prima werken! 

Macramé producten kunnen schoongemaakt worden in een sopje van water en milde zeep. Zorg ervoor dat de houten clip niet nat wordt en laat het koordje nadien goed drogen. 

 

Belangrijke info

 

Gebruik onze babyproducten altijd onder toezicht van een volwassene. Geef ze daarom ook niet mee tijdens het slapen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik en de veiligheid van onze producten.

AUTENTISK is niet aansprakelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten.

Het gebruik is volledig op eigen risico; controleer daarom altijd voor en na gebruik op slijtage en/ of beschadiging.

Bij twijfel gooi je het product weg of neem je contact met ons op via info@autentisk-handmade.be
 

Bij het akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden bevestig je dat er kennis is genomen van bovenstaande voorschriften. Bovenstaande veiligheidsvoorschriften worden ook meegegeven bij elke bestelling zodat wanneer je de bijtring en/ of speenkoord cadeau doet, de ontvanger ook op de hoogte is van de veiligheidsvoorschriften. 

 

Elk aangekocht product wordt voorzien van een unieke code die gelinkt is aan een databank van AUTENTISK. Op deze manier kunnen klanten snel geïnformeerd worden in geval van een terugroepactie. 

Indien je je gegevens achterlaat op onze website, zullen deze enkel hiervoor gebruikt worden en niet voor mailings (tenzij je daar expliciet de toestemming voor hebt gegeven) 

 

VEILIGHEIDSLABEL

In januari 2023 behaalde ik, na een weekje intensief wetteksten en reglementeringen te bestuderen, het "Veiligheidslabel" van The Pink Side

 

Sindsdien stelde ik conformiteitsverklaringen en technische fiches op van elk artikel dat in de categorie speelgoed valt, schreef ik procedures uit én implementeerde ik een product volgsysteem. 

 

Wil je meer weten over dit "Veiligheidslabel", check dan zeker de link hierboven of stuur me een berichtje via het contactformulier.