Hallo! 

Leuk dat je AUTENTISK hebt ontdekt en hier even stopt! 

 

Mijn naam is Sofie en ik ben het gezicht achter AUTENTISK. 

In 2021 kreeg ik de diagnose burn-out: het vat was af en het vuur was eruit. Ik die vroeger niet kon stilzitten en van het ene project naar het andere ging, kon ineens niets meer. Ik had geen energie en zelfs geen creativiteit meer, want die was ik ongemerkt in de lange aanloop naar mijn burn-out verloren. 

Dus ging ik aan de slag met mijn coach, ging wandelen en begon na te denken over mijn toekomst. Tijdens het herstel merkte ik dat mijn creativiteit stilaan terugkwam en leerde ik dat macramé eigenlijk best wel therapeutisch werkte. En dat doet het nog steeds: even aan niets anders denken dan knopen en creëren. 

AUTENTISK was geboren... 

Waarom dan babyproducten hoor ik je zeggen?

 

Wel... wij zijn de babyfase allang gepasseerd en hoewel ik 3 (bijna-) pubers ook superleuk vind (ik hoop dat ik dit binnen enkele jaren ook nog zeg :) ), toch kijk ik met de nodige heimwee terug naar de periode dat de kindjes nog kleiner waren.

 

Door voor de allerkleinsten te mogen creëren, ervaar ik elke dag oprechte dankbaarheid dat ik dit werk mag en kan doen en dat ik daarmee zoveel moois mag maken voor de allerkleinsten.

 

Maar hoe leuk de babyfase ook is, toch ben ik super gelukkig met onze 3 gezonde, lieve en empathische kinderen met wie wij dagelijks serieuze (en soms minder serieuze) gesprekken hebben, wiens karakters hoe langer hoe meer vorm krijgen en die elke dag beter en beter weten wie ze zijn en waar ze voor staan. 

 

De naam AUTENTISK verwijst enerzijds naar mijn talige achtergrond (in een ver verleden ben ik afgestudeerd als vertaler) en anderzijds naar het autisme van zoon Lars, want hij is alles waar het woord autentisk voor staat: uniek, origineel en vooral echt.

 

Hij leert ons elke dag om met een andere bril naar het leven te kijken en te appreciëren wat vaak voor lief wordt genomen. 

 

Ik kan dan ook alleen maar trots zijn op ons gezin en op de weg die wij met AUTENTISK al hebben afgelegd. Want AUTENTISK, dat ben ik eigenlijk niet alleen...

.. maar ook Thierry, mijn man die altijd klaarstaat met raad en daad, met een ongezouten mening als ik er even niet uit geraak en die mij vooral onvoorwaardelijk steunt. 

 

... en ook Lars, die mij dagelijks inspireert en kracht geeft om met AUTENTISK iets moois uit te bouwen om hem zo een mooie toekomst te kunnen geven. 

 

... en Bente, onze creatieve mini-me die haar artistieke talenten ten volle aan het ontdekken is sinds ik AUTENTISK heb opgestart.

 

... en Finne, de jongste telg van het gezin die zelfs de donkerste dag weet te verlichten met haar vrolijke karakter en haar grapjes. 

Wij zijn dan ook heel benieuwd wat dit avontuur ons nog allemaal zal brengen en dat is allemaal dankzij jullie enthousiasme, de complimenten, het geloof in AUTENTISK en de fijne reacties op alle handgemaakte producten. 

 

Ik hoop dan ook dat ik nog héél veel baby'tjes en mama's mag blij maken met mijn creaties en hoop dat jullie even enthousiast zijn met AUTENTISK als ik! 

 

Heb je vragen, opmerkingen of klachten, stuur dan zeker een mailtje, een Whatsappje of vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een antwoord terug! 

 

Veel liefs! 

Sofie